top of page

Een Quooker bestaat uit twee delen: een kokendwaterkraan óp het aanrecht en een reservoir eronder, waarin het water op 110°C bewaard wordt. Het reservoir is net zo goed geïsoleerd als een thermosfles, de warmte kan nergens naartoe. Daardoor is er maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding. Als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen vers water het reservoir in.


Een Quooker bespaart energie 

Wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker niet meer energie dan met een waterkoker. Het geheim van ons lage energieverbruik zit onder het aanrecht. Dat leggen we even uit.



Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien, houdt de Quooker 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110°C. Dat gebeurt in een reservoir onder het aanrecht, dat vacuümgeïsoleerd is. Dat houdt in dat de lucht in het reservoir zo ijl wordt, dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor heeft een Quooker maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren.

Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Een waterkoker heeft weliswaar geen 'warmhoudkosten', maar wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker waarschijnlijk minder energie dan met een waterkoker. Want in een waterkoker breng je bijna altijd veel meer water aan de kook dan nodig is, terwijl je de hoeveelheden met een Quooker heel precies kunt afpassen.


'Kokend water, direct uit de kraan. Is dat wel veilig?' Het is de vraag die ons het meest gesteld wordt over Quooker. Ons antwoord: een Quooker is de meest veilige keuze voor ieder huishouden. 



De niet-massieve kokendwaterstraal

Vanwege de beveiligde bedieningsknop en de gloeiende lichtring ligt het niet voor de hand, maar stel dát je je handen onder de kokendwaterstraal houdt. Dan zul je je handen hebben teruggetrokken nog vóórdat je je echt brandt. Dat komt omdat de kokenwaterstraal weliswaar heet, maar niet massief is. Hij bestaat uit druppeltjes. Dat is een groot verschil met de massieve plens water die je over je heen krijgt als de waterkoker omvalt. Deze kan in één klap ernstige brandwonden veroorzaken.



De kindveilige bedieningsknop

Dankzij een uitgekiend beveiligingssysteem geeft een Quooker nooit zomaar kokend water. Je moet de bedieningsknop eerst twee keer indrukken en vervolgens draaien. Pas daarna stroomt het kokende water uit de kraan. Dit systeem is uitgebreid getest. Door de tegennatuurlijke druk-draai-beweging is de kans om de kokendwaterkraan 'per ongeluk' open te draaien zeer klein. Jonge, onderzoekende kinderen zijn op deze manier beschermd. Bovendien heeft de knop een lichtring die bij het tappen gaat gloeien om de gebruiker te waarschuwen: pas op, ik geef kokend water!




Een geïsoleerde kraanuitloop

Bij alle modellen is de uitloop goed geïsloeerd, waardoor je je na het tappen van kokend water niet aan de Quooker zelf kunt verbranden. Ook is er in de kraan een aparte aanvoer van het warme en koude water. Kokend water wordt aangevoerd via een andere slang.








Een Quooker valt niet om

Een Quooker staat vast op het aanrechtblad. Hij kan niet omvallen. Een waterkoker kan dat wel, net als een pan water die op het vuur staat. Die twee veroorzaken verreweg de meeste ongelukken met kokend water. Bijvoorbeeld doordat jonge kinderen het loshangende snoer van de waterkoker beetpakken en het water over zich heen trekken. Of doordat je een pan water aan de kook brengt die van het vuur gestoten wordt. Dergelijke ongelukjes zijn met een Quooker in huis simpelweg onmogelijk.




Een Quooker bespaart geld

Een Quooker is de meest energiezuinige warmwatervoorziening

voor de keuken, gewaardeerd met Energielabel A. Met een Quooker COMBI(+)-reservoir kun je zelfs geld besparen




Meer ruimte in de keuken

Een fluitketel kan charmant zijn, maar waar laat je hem als je niet bezig bent met water koken? Die ruimte op je aanrechtblad of in je keukenkastjes kun je vast beter gebruiken. Een Quooker brengt je weer een stap dichter bij dat felbegeerde lege aanrechtblad. Het reservoir van Quooker is rond en uiterst compact, waardoor je ook ruimte in je keukenkastje overhoudt




Een Quooker is de veiligste keuze voor de keuken

De vraag of een Quooker wel 100% veilig is, is een volkomen begrijpelijke. Jaarlijks lopen honderden mensen brandwonden op door kokend water. Vooral met jonge kinderen en kokend water is het oppassen geblazen. Daarom kunnen we niet vaak genoeg benadrukken dat een Quooker, náást heel handig, vooral ook een zeer veilige keuze is voor ieder huishouden 





Een Quooker bespaart energie

Wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker niet meer energie als met een waterkoker. Met een Quooker COMBI-reservoir, die naast kokend ook warm water levert, kun je zelfs energie besparen


bottom of page